Екіпаж лайнера Diamond Princess вирушає додому

Як повідомляє Міжнародна федерація транспортників (ITF), 70 членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess заразилися COVID-19 і були доставлені в медичні установи Японії. Решта членів екіпажу, більшість серед яких - громадяни Філіппін і Індонезії, але є і українці, готуються вирушити додому.

Судно покрито колективним договором італійської профспілки моряків FIT-CISL - членської організації ITF, і завдяки спільним зусиллям ITF і FIT-CISL вранці 21 лютого було отримано дозвіл від Princess Cruises і уряду Японії репатріювати 1004 здорових члена екіпажу. Такий крок був зроблений після появи підозр щодо того, що замкнутий простір сприяє збільшенню кількості заражених на судні.

Деталі, що стосуються процедур репатріації, а також карантинних вимог для екіпажу, який вирішив залишитися на судні, будуть відомі пізніше. Мінімальне укомплектування судна екіпажем буде здійснено за рахунок моряків, які добровільно погодились замінити діючий екіпаж.

"Команда моряків-добровольців уже готова піднятися на борт, - прокоментував Франческо ді Фіоре, ITF-координатор в Італії, - новий капітан вже чекає подальших інструкцій в готелі в Йокогамі.
"Було неправильно наполягати на тому, щоб весь екіпаж судна залишався на борту, коли необхідно було лише мінімальна кількість членів екіпажу, - сказав ді Фіоре, - однак, суднова команда зберігала спокій і ми пишаємося тим, що вони залишалися на борту, продовжували виконувати свої обов'язки і були частиною цієї історії ".

Генеральний секретар ITF Стівен Коттон минулого тижня направив Міністру закордонних справ Японії лист від імені членських профспілок із закликом репатріювати екіпаж, оскільки все більшій кількості пасажирів було дозволено покинути судно.

Нагадаємо, що ПРМТУ постійно перебував на зв'язку з Департаментом консульської служби МЗС України, з Консулом України в Японії, а також головним офісом ITF і іншими її членськими організаціями з метою забезпечення всебічної інформаційної підтримки наших громадян.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!