Докери ITF виступають проти путінського вторгнення в Україну

Слідом за закликом профспілок транспортників, що пролунав минулого тижня, до негайного припинення вогню в Україні, глобальний рух трудящих і міжнародна спільнота рішуче засудили війну та закликали до миру.

«Оскільки настав ось вже восьмий день бойових дій в Україні, ми закликаємо лідерів усіх сторін виявити стриманість, дипломатію та терміново вжити заходів щодо деескалації конфлікту, щоб мінімізувати загибель безвинних людей», — сказав президент ITF та голова Секції докерів ITF, Педді Крамлін.

«Робітники з усього світу виступають проти вторгнення Росії, включаючи тисячі докерів, які демонструють солідарність із народом України та зневагу до путінської агресії».

У Сполученому Королівстві членська організація Секції докерів ITF “Unite the Union” наприкінці минулого тижня оголосила, що її члени-докери відмовляться виконувати вантажно-розвантажувальні роботи на суднах, що належать чи керовані Росією, у портах Великобританії.

"Членська організація Unite активно домагалася від уряду всієї Великобританії вжиття заходів для заборони російським судам швартуватися в наших портах", - зазначив помічник генерального секретаря Unite Стів Тернер.У понеділок міністр транспорту Великої Британії заборонив судам під російським прапором, а також судам зареєстрованим, які належать або зафрахтовані в Росії, заходити до портів Великої Британії.

Міжнародна спілка берегових робітників і складських служб (ILWU, Канада) також надіслала листа прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо із закликом ввести заборону за прикладом Великобританії.Вчора Міністерство транспорту Канади оголосило, що цього тижня заборона буде запроваджена.

«Наші працівники твердо стоять на боці своїх колег у всьому світі. Вони вимагають, щоб Канада негайно припинила будь-яку торгівлю, яка фінансує цей жорстокий російський режим та агресію», - заявив президент ILWU Роб Ештон.

На цьому тижні, в Аотеароа, Нова Зеландія, членські організації ITF такі як Морський союз Нової Зеландії (MUNZ) та Союз залізничного та морського транспорту (RMTU) об'єднавши свої зусилля вручили листи протесту капітанам російських суден та суден під російським прапором, які перебувають у портах.

Генеральний секретар RMTU Уейн Батсон наголосив, що будь-який протест спрямований не проти російських екіпажів, а проти агресії та рішень президента Путіна.

Морський союз Австралії (MUA) також надіслав прем'єр-міністру Австралії лист із закликом до вживання термінових заходів щодо тиску на економічні, соціальні та стратегічні інтереси Росії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Крамлін, національний секретар профспілки MUA, закликав прем'єр-міністра Скотта Моррісона «приєднатися до урядів інших країн світу та відмовитися від надання економічної допомоги путінському режиму».

Голова Профспілки робітників морського транспорту України (MTWTU) Олег Григорюк сказав: «Ми вдячні братам та сестрам із докерської сім'ї ITF за їхні дії та підтримку. Цей рух солідарності дає нам впевненість у тому, що ми продовжуватимемо боротися з цим обурливим вторгненням Путіна. Ми переможемо".

Агентство Reuters повідомляє, що порт у місті Маріуполь, що на півдні України, вже майже тиждень перебуває під постійним обстрілом російською артилерією.Морська адміністрація України оголосила, що всі українські порти буде закрито до припинення вторгнення Росії.

«Як і в будь-якій війні, докери та інші транспортники, незважаючи на величезні ризики, опиняються на передовій заради життєзабезпечення країн», - сказав Крамлін.«Ми спостерігаємо безладні атаки російських сил на цивільну та комерційну інфраструктуру.Ситуація жахлива.Ми висловлюємо щире співчуття народу України.Ми засуджуємо цю війну і продовжуємо закликати усі сторони негайно добиватися мирного врегулювання конфлікту».

Більше новин з тегом #Портовики

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

Solidarity – doker's mentality!

Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні.

Дякуємо за звернення!