Циркуляр ITF

Сьогодні Міжнародна федерація транспортників (ITF) направила на адресу своїх морських членських профспілок циркуляр, що містить коментар Федерації щодо затримок змін членів екіпажів суден через обмеження на переміщення, викликаних Covid-19

«Поширення Covid-19 впливає на весь світ, і все більше і більше країн вводять обмеження на переміщення своїх громадян з метою уповільнити поширення пандемії, а також щоб надати медичним працівникам більше часу подбати про всіх постраждалих і впоратися з цією надзвичайною ситуацією.

Судноплавна галузь відіграє ключову роль у глобальному логістичному ланцюжку, адже 90% усіх вантажів перевозяться морським транспортом. Тому важливо забезпечити безперебійну роботу даної ключової галузі тоді, коли це так необхідно світовій спільноті.

Деякі країни, що є найбільшими постачальниками морських кадрів на міжнародний ринок праці, такі як Філіппіни і Україна, закрили свої кордони, внаслідок чого здійснення замін членів екіпажів стало практично неможливим.

Всі сектори морської галузі об'єднують зусилля щодо забезпечення безперебійної доставки вантажів; і в ході комунікацій зі своїми соціальними партнерами (включаючи JNG - Об'єднану переговорну групу) ITF стало відомо, що багато держав прапору в даних умовах допускають перевищення максимального періоду дії контракту, в той же час обмеженого нормами, що містяться в Конвенції МОП про працю в морському судноплавстві , 2006 року (A2.5.1, п.2 (b).

З метою зменшення кількості проблем, які супроводжують заміни членів екіпажів, ITF прийняла рішення в період з 17 березня по 16 квітня 2020 р. не переслідувати продовження трудових контрактів моряків на термін до одного місяця, навіть при перевищенні максимального періоду роботи моряка на борту згідно колективного договору ITF стандарту (або конвенції MLC) за умови згоди окремих моряків з подібним продовження.

Само собою зрозуміло, якщо моряк бажає бути репатрійованим по закінченню терміну дії контракту, його претензія буде відповідним чином розглянута соціальними партнерами: при розгляді питання про репатріацію побажання будь-якого окремого моряка будуть враховуватися.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!