Безпека моряків у Червоному морі має бути на першому місці

Міжнародна федерація транспортників (ITF) заявляє, що того, що було зроблено для гарантування безпеки моряків у Червоному морі та Аденській затоці, недостатньо; і втрата життів після атаки хуситів на судно TRUE CONFIEDENCE є трагедією саме через це.

ITF закликає уряди вирішити дуже нагальну проблему і впровадити значущі та негайні заходи, щоб забезпечити безпеку моряків.


Атака на TRUE CONFIEDENCE є доказом того, що озброєні охоронці на суднах не можуть захистити моряків від ракет, і що уряди та судноплавні компанії на міжнародному рівні мають негайно вжити термінових заходів, щоб ми більше не втрачали моряків.


ITF-афілійована профспілка The Associated Marine Officers’ and Seamen’s Union (AMOSUP) заявила: «Ми закликаємо всі морські зацікавлені сторони та відповідні організації ООН та державні агентства працювати разом з метою надання не лише негайної допомоги сім'ям, які вижили, але й вжиття необхідних заходів для убезпечення наших моряків, які працюють на борту суден у зонах воєнних дій та зонах високого ризику. Індустрії слід докласти чимало спільних зусиль, щоб така трагедія більше не повторилася».


ITF підтримує негайні вимоги AMOSUP, закликаючи до:

- Термінової репатріації тіл загиблих моряків.

- Надання фінансової компенсації пораненим в атаці морякам відповідно до угоди Міжнародного переговорного форуму.

- Надання доступу до психологічної підтримки морякам, що постраждали.


Генеральний секретар ITF Стівен Коттон сказав: «Занадто часто транспортники страждають від дій компаній, які хочуть вичавити кожен пенні прибутку, який вони можуть. Занадто часто ми бачимо, як моряки піддаються неприйнятній експлуатації та жорстокому поводженню, і це має припинитися зараз. Ми вважаємо, що ця трагедія гостро акцентує на необхідності перегляду та, бажано, скасування системи зручних прапорів, тому що хто захистить судна Панами, Ліберії та Маршаллових островів? Настав час, щоб судновласники, менеджери, фрахтувальники та страховики приєдналися до нас і сказали: «Ми не будемо наражати наших моряків на небезпеку».

ITF закликала до термінової зустрічі з партнерами у Спільній переговорній групі міжнародних морських роботодавців, на якій представники ITF закликатимуть визнати, що Червоне море не є безпечним, і вжити заходів для призупинення всього транзиту.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!