167 українських моряків повернулися на батьківщину

Сьогодні в Україну повернулися українські моряки, члени екіпажу судна MEIN SCHIFF 3 компанії TUI Cruises.

У Києві в аеропорту «Бориспіль» їх зустріли представники Профспілки робітників морського транспорту України. Компанія організувала для моряків чартерний рейс до Києва, а, так як серед членів екіпажу 167 моряків - одесити, додому вони вирушили на автобусах.

Нагадаємо, на початку травня до ПРМТУ звернувся інспектор Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Німеччині Хамані Амаду з інформацією про те, що на борту круїзного лайнера MEIN SCHIFF 3 (IMO: 964173, прапор Мальти) компанії TUI Cruises знаходяться більше 170 українських моряків, якім потрібна допомога із поверненням додому. Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк зв'язався з німецькою профспілкою та представниками компанії, а також з автоперевізником, щоб проконтролювати організацію перевезення українців до Одеси.

Всіх українські моряки є членами Профспілки робітників морського транспорту України. Судно MEIN SCHIFF 3 покрито колективним договором профспілки ver.di. Між ПРМТУ і німецькою профспілкою ver.di укладено Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що всі українські моряки, які працюють на суднах під колективним договором німецької профспілки, є членами ПРМТУ.

«Всі моряки, які повернулися, пройшли тест на коронавірус, у всіх негативний результат. Їм було запропоновано скористатися додатком «дiй вдома» і пройти період обсервації вдома. З Профспілкою моряки зв'язалися з проханням проконтролювати коректність репатріації. Вони хотіли переконатися, що будуть дотримані всі гарантії з боку компанії, що вони не будуть піддаватися ризику під час перельоту, що їх не залишать на примусову обсервацію. Ми всі ці питання з компанією відпрацювали, отримали підтвердження і гарантії того, що одеські моряки будуть безпечно доставлені автобусами до Одеси. Ми продовжуємо залишатися з ними на зв'язку», - зазначив Олег Григорюк.

Більше новин з тегом #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!