Забезпечити виїзд моряків! Діяльність ПРМТУ

Професійна спілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) з самого початку військової агресії росії проти нашої Батьківщини послідовно відстоює право українських моряків працювати на суднах, забезпечуючи міжнародні перевезення вантажів, у тому числі тих, що прямують до України та критично важливі для забезпечення оборони держави та стабільного функціонування економіки України.

НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ


09.03.2022

Ініційоване звернення Голови ITF Стівена Коттона до Президента України Володимира Зеленського

https://mtwtu.org.ua/news/zvernenna-stivena-kottona-do-volodimira-zelenskogo


28.03.2022

Забезпечено направлення спільного звернення найбільших світових об’єднань судновласників та операторів суден: International Chamber of Shipping, InterManager, InterTanko, International Maritime Employment Council (IMEC), International Marine Contractors Association (IMCA) та International Federation of Shipmaster’ Association (IFSMA)

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-povtorno-zvertaetsa-do-prezidenta-ukraini-ta-kabinetu-ministriv-ukraini


26.05.2022

Направлено лист до Міжнародної морської організації (ІМО) та Міжнародної організації праці (МОП)

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-zvernulasa-osobisto-do-mop


28.05.2022

Конгресом Європейської федерації транспортників (ETF) одноголосно прийнято звернення до Європейської комісії та Уряду України з проханням визначити механізм виїзду моряків для початку роботи на суднах

https://mtwtu.org.ua/ru/news/etf-pidtrimala-ukrainskih-morakiv


09.06.2022

Ініційоване звернення Голови ETF до Європейської комісії та Уряду України

https://mtwtu.org.ua/ru/news/garantuvati-ukrainskim-morakam-vilne-peretinanna-kordonu


Щотижнево проводяться онлайн наради з представниками ІМО, МОП, ITF, International Chamber of Shipping, InterManager, ISWAN

https://mtwtu.org.ua/ru/news


23.03.2022

На розгляд 109-ої сесії Юридичного комітету ІМО представлені Рекомендації щодо принципів справедливого поводження з моряками у разі війни або загрози утисків моряків за ознакою їх раси, національності, віросповідання, політичних поглядів або з інших подібних причин (циркулярний лист ІМО від 18.03.2022 р. №4536).

https://mtwtu.org.ua/ru/news/propozicii-prmtu-rozglanuti-uridicnim-komitetom-imo


НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ


12.07.2022

Підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України», який спрямовано до Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України та Міністерства інфраструктури України;

https://mtwtu.org.ua/ru/news/propozicii-prmtu-sodo-mehanizmu-viizdu-morakiv-vrahovano


12.05.2022

Підготовлено спільне звернення ПРМТУ, найбільших крюінгових компаній та морських академій України до Уряду України та Мінінфраструктури

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-ta-partneri-napravili-list-do-kmu


28.03.2022

Направлено лист Президенту України стосовно звернення Голови ITF Стівена Коттона;

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-povtorno-zvertaetsa-do-prezidenta-ukraini-ta-kabinetu-ministriv-ukraini


28.03.2022

Підготовлені та направлені листи Президенту України, Кабінету Міністрів України, Верховній Раді України, Мінекономіки, Мінінфраструктури та Адміністрації судноплавства.

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-povtorno-zvertaetsa-do-prezidenta-ukraini-ta-kabinetu-ministriv-ukraini


Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!