За підтримки ПРМТУ та БФ «МОРТРАНС» компанія Exmar допомогла своїм морякам

Вже понад п'ять місяців українські моряки, які на момент запровадження воєнного стану перебували в Україні, не можуть залишити територію країни, щоб розпочати роботу на суднах.

Не зважаючи на чисельні зусилля, докладені ПРМТУ та міжнародною морською спільнотою, щодо рішення про надання морякам виключного дозволу на перетин кордону, проблема залишається невирішеною.

Ситуація, що склалася, вже викликала кризу заміни екіпажів по всьому світу. Проте сумлінні та відповідальні роботодавці намагаються підтримати своїх моряків, які через обставини застрягли в країні без засобів для існування.

Прекрасний приклад роботодавця, який справді дбає про своїх моряків, – бельгійська компанія Exmar.

З самого початку вторгнення російської федерації на територію України компанія уважно стежила за активною роботою ПРМТУ та Благодійного фонду морського транспорту «МОРТРАНС» для захисту інтересів українських моряків та членів їхніх родин.

«На початку 2020 року менеджмент компанії під час свого візиту до України відвідав офіс нашої Профспілки. Вони були приємно вражені рівнем соціального захисту, який надає ПРМТУ морякам. У середині 2022 року компанія уклала з нашою Профспілкою договір щодо покриття кількох суден, що, безперечно, є доказом високої довіри до нас та нашої роботи. Продовжуючи співпрацю, компанія звернулася до нас за допомогою в реалізації проекту з підтримки своїх моряків, які залишилися на території України після вторгнення росії. Нами було підписано меморандум про співпрацю, в рамках якого українським морякам, які працюють на суднах компанії, які постраждали від російського вторгнення та поточної кризи в Україні, а також тим, хто потребує негайної фінансової підтримки, було надано благодійну фінансову допомогу за безпосередньої участі Благодійного фонду морського транспорту «МОРТРАНС», – розповів Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

У найкоротші терміни зобов'язання сторін з меморандуму було виконано, і 70 моряків отримали таку необхідну їм допомогу.

«Компанія Exmar підтримує тісні стосунки з українською морською спільнотою, і для нас було честю надавати підтримку нашим морякам на батьківщині. Дякую ПРМТУ та фонду «MОРТРАНС» за те, що зробили це можливим», - сказав капітан Клод Мертен, директор Exmar Shipmanagement.

Сьогодні, коли як ніколи кожному потрібна підтримка, Профспілка та Благодійний фонд роблять все для того, щоб допомогти тим, хто потребує допомоги.

Ми висловлюємо щиру подяку керівництву компанії Exmar Shipmanagement за підтримку українських моряків та закликаємо інших роботодавців, які за чисельні роки співпраці з українськими моряками, мали змогу оцінити професіоналізм наших моряків, не залишатися осторонь та допомагати тим, хто вірою та правдою виконував свої обов'язки та, на жаль, наразі опинився в складних обставинах.

Більше новин з тегом #Моряки

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Дякуємо за звернення!