Український моряк отримає нагороду IMO

Другий помічник капітана судна ANUKET AMBER одесит Михайло Миронюк, завдяки клопотанню Профспілки робітників морського транспорту України, отримає лист подяки Міжнародної морської організації за визнання його заслуг, а саме за лідерство і рішучість, проявлені після захоплення судна ANUKET AMBER і викрадення піратами капітана і старшого помічника капітана.

У лютому 2019 року Профспілка вже розповідала історію екіпажу судна ANUKET AMBER, який зазнав нападу морських піратів у Нігерії. Тоді після невдалої спроби захопити танкер пірати забрали в полон частину екіпажу. На борту залишилося всього два офіцера - український другий помічник капітана і другий механік з Латвіі.

Молодий українець Михайло Миронюк, який вперше пішов в рейс на цій посаді, дві доби самостійно вів судно, налагодив пошкоджений піратами зв'язок, зв'язувався з військовими, з владою, домовився з французьким військовим фрегатом, який далі супроводжував судно до бази суден, які працюють в Західній Африці.

Сьогодні, 19 липня, рішення про вручення нагороди нашому моряку було затверджено панеллю експертів. Далі Михайло буде запрошений в штаб-квартиру IMO в Лондоні для отримання заслуженої нагороди. Вручення нагород відбудеться 25 листопада, в перший день роботи Асамблеї IMO.

Ми пишаємося нашими моряками!

На фото: Михайло Миронюк з представниками ПРМТУ, компанії Hansa Marine Management, МЗС України та НУ «ОМА».

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!