Solidarity – doker's mentality!

Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні.

З ініціативи ПРМТУ, для них було придбано теплий одяг, який отримали члени Профспілки – портовики Ізмаїльського та Ренійського портів.

«Сьогодні українські портові робітники переживають особливо важкі часи, потребуючи нашої підтримки. Профспілка робить усе можливе, щоб звернути увагу до їхніх потреб, оскільки умови війни впливають на всіх нас. Порти Дунайського регіону відіграють важливу роль у торгівлі та економіці, – відзначив Голова ПРМТУ Олег Григорюк. ­ – Солідарність міжнародних партнерів – це не просто слова, а конкретні дії. Канадські портовики з ILWU завжди підтримують українських колег, стоячи разом з ними в цей важкий час».

Нагадаємо, ще на початку війни в Україні, в березні 2022 року, ILWU надіслала листа прем'єр-міністру Канади із закликом ввести заборону на захід у канадські порти суден під російським прапором, і навіть зареєстрованих, належать чи зафрахтованих рф. Так, ILWU, зокрема, сприяла тому, щоб Канада припинила будь-яку торгівлю, яка фінансує російський режим та його агресію.

ПРМТУ щиро висловлює вдячність канадським друзям з ILWU та особисто її президенту Робу Ештону за їхню підтримку. Навіть на відстані тисяч кілометрів українські портовики, члени ПРМТУ, відчувають реальну солідарність. Solidarity – doker's mentality!

Більше новин з тегом #Портовики

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Дякуємо за звернення!