Щодо звільненя Андрія Новічкова

28 грудня Президент України Петро Порошенко підписав документи про помилування іранського студента Алі Джадуея, затриманого за звинуваченням у шпигунстві в Харкові, якого запросили в обмін на засудженого до смертної кари одеського моряка Андрія Новічкова.

Сьогодні, 8 січня 2019 року, Андрій Новічков був звільнений, про що заявив Президент України Петро Порошенко: «Тільки що був звільнений український моряк Новічков. Зараз Андрій перебуває на території Посольства України в Ірані. Вітаю одеситів з поверненням нашого земляка! »

Нагадаємо, в січні 2017 року Андрій був затриманий поліцією міста Бендер-Аббас за звинуваченням в умисному вбивстві громадянина Ірану, який викинувся за борт судна Arezoo (прапор Ірану) 17 січня 2017 року під час його перебування в Китайському морі.

У свою чергу, ПРМТУ, який брав участь у справі Андрія Новічкова, направив на адресу Гаранта лист подяки.

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!