Профспілка вітає Трастовий фонд моряків ITF із 40-річчям!

Цього року свій 40-річний ювілей відзначає Трастовий фонд моряків Міжнародної федерації транспортників (ITF Seafarers Trust).

За останні чотири десятиліття Трастовий фонд моряків ITF інвестував понад 250 млн. доларів США у проекти підвищення добробуту моряків. Так, Фонд успішно фінансує центри моряків у портах у всьому світі; інвестує в інновації з метою покращення здоров'я та безпеки на борту, спонсорує програми консультування та підтримки моряків, а також фінансує багато інших ініціатив, спрямованих на покращення добробуту моряків.

У 2020 році Трастовий фонд моряків ITF оголосив про створення фонду для боротьби з впливом глобальної пандемії на моряків та їхні сім'ї: 1 мільйон фунтів стерлінгів було виділено для надання підтримки та надання соціальних послуг постраждалим від COVID-19 морякам.

Нагадаємо, що українські моряки неодноразово отримували допомогу від трастового фонду моряків ITF за заявкою ПРМТУ. Тут і допомога обдуреним судновласником екіпажам суден ARIF KAPTAN та RACHEL BOCHARD, а також фінансова підтримка морякам, які страждають від онкологічних захворювань, що виділена Фондом за заявкою Профспілки.

Також у 2020 році завдяки підтримці Міжнародної федерації транспортників ITF та Трастового фонду моряків ITF Благодійний фонд морського транспорту «МОРТРАНС» та ПРМТУ успішно провели масштабну кампанію STOP COVID-19, в рамках якої понад 1500 сімей українських моряків та портовиків отримали набори засобів індивідуального захисту від короновірусу SARS-CoV-2.

З нагоди ювілею та на подяку за багаторічну плідну співпрацю та активну всебічну підтримку Профспілка робітників морського транспорту України вручила Голові Трастового фонду моряків ITF Кеті Хіггінботтом пам'ятний знак.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!