ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

У зв’язку з вищевикладеним, просимо надати роз’яснення щодо наступних питань:

1. Які саме консульські послуги у закордонних дипломатичних установах України на цей час може отримати громадянин України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, який є військовозобов’язаним тамає військово-обліковий документ?

2. У наданні яких саме консульських послуг у закордонних дипломатичних установах України буде відмовлено після 23.04.2024 року громадянину України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, який є військовозобов’язаним і має військово-обліковий документ, та з яких підстав, передбачених чинним законодавством України?

3. Які саме документи щодо військового обліку має надати для отримання консульських послуг громадянин України чоловічої статі віком від 18 до 60 років?

4. Який порядок вчинення консульських дій після 23.04.2024 року при зверненні до закордонних дипломатичних установ громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які є військовозобов’язаними та мають оформлені військово-облікові документи?

5. На який час призупинено вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну)?

Ознайомитись з текстом листа можна тут: https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/vCEOt5I0M_vNkv1z1M-JxjwO7Jscausg.pdf

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!