ПРМТУ продовжує роботу з надання морякам права на перетин кордону

Як повідомлялося раніше, Професійною спілкою робітників морського транспорту України направлено звернення на ім’я Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, а також Секретаря ради Національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексія Данилова щодо необхідності найскорішого визначення порядку надання морякам дозволу на перетин державного кордону України на виїзд для цілей забезпечення стабільних морських перевезень вантажів, у тому числі в рамках «зернової ініціативи».

В своєму звернення ПРМТУ акцентує увагу на функції, які виконують моряки, а також на тому, що експлуатація морських торговельних суден без моряків є неможливою.

Апарат РНБО, отримавши звернення ПРТМУ, невідкладно надіслав лист Кабінету Міністрів України з проханням невідкладно його розглянути.

Також зазначаємо, що за ініціативи ПРМТУ та Федерації профспілок транспортників України Спільним представницьким органом профспілок на національному рівні також направлено звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності визначення порядку та умов надання дозволу на перетин державного кордону України на виїзд для моряків, пілотів та іншого авіаційного персоналу.


https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/jzqLckQkdZjCBjw1QWcY25L4-G_9ualn.pdf


https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/ItByHE8pNHCAwBHD84R4wSjW8bgpVspG.pdf

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!