ПРМТУ взяла участь в семінарі Learnmarine

7 жовтня освітня платформа для моряків Learnmarine за інформаційної підтримки ПРМТУ провела освітній семінар, присвячений трагедії судна El Faro (прапор США), яке зазнало аварії 1 жовтня 2015 року, потрапивши в центр найпотужнішого урагану «Хоакін».

Але що ж пішло не так і внаслідок чого судно довжиною понад 200 метрів так і не зуміло завершити свій рейс - в причинах трагедії разом з моряками розбиралися представники Профспілки робітників морського транспорту України.

В ході тригодинної лекції в інтерактивному форматі учасники отримали можливість колегіально приймати рішення, виходячи з інформації про рух урагану, дізналися всю хронологію подій з містка загиблого судна і з'ясували, збіг яких чинників призвів до аварії. Крім цього, доповідач капітан Дмитро Перепелиця дав морякам цінні поради про те, як слід керувати судном і які програми використовувати при навігації в зонах тропічних циклонів.

Всі присутні брали активну участь в дискусії і ще довго ділилися враженнями після почутого.



Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!