ПРМТУ організувала для українських моряків UNION WEEK - NEW LEVEL

З 24 по 26 жовтня в Одесі пройшла серія семінарів UNION WEEK - NEW LEVEL. Організатором заходу виступила Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF).

Протягом трьох днів фахівці Профспілки робітників морського транспорту України та Інспектори ITF з України та Естонії розповіли більш ніж 150 морякам про профспілковий рух, про діяльність ПРМТУ і ITF, про роботу з метою захисту трудових прав моряків і багатьох інших моментах, на які морякам необхідно звернути увагу при працевлаштуванні.

Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк розповів про діяльність Профспілки робітників морського транспорту України, який на сьогоднішній день об'єднує 75 тисяч працівників морської галузі, 45 тисяч з яких - українські моряки. Він детально зупинився на питаннях захисту трудових прав моряків, міжнародній роботі і соціальних проектах.

Інспектор ITF в Естонії Янус Куів розповів морякам про роботу інспекторату ITF, про основні моменти колективного договору і роботи з претензіями моряків. Інспектор ITF в Україні Наталія Ефріменко, в свою чергу, ознайомила учасників UNION WEEK з основними положеннями і структурою Конвенції МОП про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006).

Великий інтерес у моряків викликали питання оподаткування та пенсійного забезпечення моряків, а також обговорення останніх змін в морській галузі України.

Крім того, в рамках семінару його учасники отримали унікальну можливість пройти ряд навчальних кейсів на тренажері віртуальної реальності компанії OMS - VR.

Нагадаємо, вперше ПРМТУ і ITF провели серію інформаційних семінарів UNION WEEK в 2016 році. Тоді учасниками заходу стали 400 осіб, серед яких моряки, кадети й курсанти морських навчальних закладів. Після успіху проведення першої серії семінарів, на прохання моряків Профспілка організувала ще дві серії UNION WEEK - як на російській, так і на англійській мовах. За два роки в UNION WEEK взяли участь більше тисячі чоловік.

Більше новин з тегом #Моряки

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!