Під Одеською облдержадміністрацією пройшов мітинг

Сьогодні, 30 червня, під стінами Одеської облдержадміністрації зібралися близько 150 членів Федерації профспілок Одеської області, які представляють інтереси транспортників, моряків, медиків і педагогів. Подібні акції пройшли і в інших містах України.

Участь у пікеті взяли також Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк.

Усі присутні виступили проти прийняття нового законопроєкту «Про працю» (№2708) та внесення змін до закону «Про профспілки» (№2681), так як дані документи обмежують права як трудящих, так і профспілок.

«Керівництво країни має почути голос сотень тисяч членів профспілок. Профспілка робітників морського транспорту України - єдина в нашій країні морська членська організація Міжнародної федерації транспортників - також висловлює протест цим антинародним, антипрофспілковим документам, цьому байдужому ставленню до людини праці. Законопроєкт про працю в тому вигляді, в якому він зараз зареєстрований в Парламенті, має на увазі звільнення будь-якого співробітника без узгодження з профспілкою. На даний момент профспілки - це єдина структура, яка може відстоювати інтереси трудящих. Обмежуючи наш вплив, влада просто залишає людей без захисту, - зазначив Олег Григорюк. - Ми закликаємо, щоб представники кожної галузі задіяли всі можливі контакти по всьому світу, який сьогодні спостерігає за тим, що відбувається в Україні. Наші зарубіжні колеги підтримують нашу позицію і виступають з різкою критикою цього антипрофспілкові закону».

Як ми повідомляли раніше, Європейська федерація транспортників (ETF), що представляє понад 5 мільйонів транспортників-членів профспілок з країн Європейського Союзу, Європейського економічного простору і країн Центральної та Східної Європи, звернулася до керівництва України з занепокоєнням щодо порушення міжнародних трудових норм в проєкті закону про профспілки № 2681 (https://mtwtu.org.ua/news/obrasenie-etf-k-rukovodstvu-ukrainy).

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!