Лист МІУ в IMO

18 березня ПРМТУ звернулася до Міністерства інфраструктури України та Державної служби морського та річкового транспорту України з настійним проханням підготувати відповідні нормативно-правові акти щодо продовження терміну дії сертифікатів, передбачених Конвенцією ПДНВ (STCW), для моряків-громадян України, які перебувають на борту суден (https://mtwtu.org.ua/news/obrasenie-prmtu).

Сьогодні нам стало відомо, що після звернення ПРМТУ МІУ направило в Міжнародну морську організацію (IMO) лист, в якому інформує, що Міністерство продовжує термін дії кваліфікаційних документів моряків, що знаходяться в рейсі, видані від імені України відповідно до положень Конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року з поправками, терміни дії яких закінчуються в березні, квітні і у травні 2020 року.

Такі документи вважаються продовженими на строк не більше 3-х місяців з дати закінчення терміну їх дії за умови погодження такого продовження країною прапору судна і обов'язкового продовження судновласником трудового контракту з моряком.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!