Павло Клімкін відвідав Морський інформаційний центр ПРМТУ

Сьогодні, 18 жовтня, відбулася зустріч представників Профспілки робітників морського транспорту України з делегацією Міністерства закордонних справ України на чолі з керівником відомства Павлом Клімкіним.

Заступник Голови ПРМТУ Георгій Кутянін розповів про роботу Профспілки, про основні завдання та напрямки діяльності.

Центральною темою розмови стали підсумки роботи Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України.

Нагадаємо, Морський інформаційний центр ПРМТУ за підтримки Міністерства закордонних справ України розпочав свою роботу 28 червня 2018 року. Кількома днями пізніше, 2 липня 2018 року, був підписаний Меморандум про співпрацю між ПРМТУ і МЗС про розширення співпраці в напрямку сприяння в наданні допомоги морякам-громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за кордоном в результаті подій надзвичайного характеру.

Тільки протягом червня-липня спільними зусиллями ПРМТУ і ITF, МЗС і його дипломатичних місій в різних країнах, а також представників компаній, юристів, адвокатів, родичів, в Україну повернулися 57 українських моряків.

«На сьогоднішній день вже є результати нашої спільної роботи, якими ми можемо пишатися, - зазначив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін. - Але головне, що наша співпраця функціонує і в плані обміну інформацією та юридичними практиками, і в плані можливості одночасно працювати як на політичному рівні, так і від імені Профспілки. Сподіваюся, нам спільно вдасться вибудувати мережу таких інформаційних центрів, як зараз в Одесі, Херсоні та Ізмаїлі. Тому що важливо саме попереджати, застерігати наших громадян від дій, які можуть привести до неприємних ситуацій. Я дуже вдячний друзям - Профспілці робітників морського транспорту України - за те, що ми змогли встановити таке ефективне співробітництво».

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!