Українських моряків компанії Wilson чекає збільшення заробітних плат

«Ми віримо, що, як надійна, конкурентоспроможна та безпечна компанія, ми максимізуємо довготривалий успіх наших клієнтів, і що Wilson й надалі залишиться «перевізником, якому віддають перевагу».

Wilson – це одна з провідних європейських компаній-судновласників у секторі каботажних перевезень з великим флотом із 130 суден дедвейтом 1500-8500 тонн. Щорічно Wilson перевозить близько 15 млн. тонн сухих вантажів Європою, здійснюючи близько 10 тисяч судозаходів у порти на рік. Головний офіс компанії знаходиться в Бергені, Норвегія, а її представництва – по всій Європі.

У результаті перемовин між ПРМТУ та Wilson базова ставка заробітної плати українських моряків, які працюють на суднах компанії, зросте на 4%; будуть збільшені й розміри компенсації по загибелі та в разі повної втрати працездатності: до 120 тис. доларів США та до 120-190 тис. доларів США (в залежності від посади моряка) відповідно.

Нещодавно компанія Wilson здійснила масштабний ремонт флоту та зайнялася придбанням нових суден. Український ринок – один із ключових провайдерів моряків для компанії, а її одеський офіс оперує пулом з більш ніж 300 моряків: офіцерів, рядових та кадетів. Крім того, компанія має намір збільшувати кількість українців на борту, а також і кількість місць для кадетів на своїх суднах.


Соціальна відповідальність та сімейні цінності компанії Wilson


Як і для переважної більшості, військова агресія росії проти України стала для компанії Wilson повною несподіванкою. Маючи офіси в обох цих країнах, компанія комплектує свої суда змішаними екіпажами. На момент нападу понад 10 суден мали у складі екіпажів українців та росіян; кілька суден з українськими моряками на борту прямували до портів росії. Компанія негайно прийняла рішення змінити порти заходу і звернулася до моряків зі словами підтримки. З 24 лютого минулого року Wilson виступив із принциповою позицією: українські моряки не працюватимуть на одних судах із росіянами. Компанія перебувала на постійному зв'язку з Профспілкою та негайно організувала робочу групу допомоги морякам та їхнім родичам. Останні 10 років нашої плідної співпраці із Wilson відкрили можливість зробити правильний вибір — на користь українських моряків та українців. Так, морякам компанії, що не мали можливості виїхати з України задля приєднання до суден, було виділено фінансову допомогу. Значна кількість сімей моряків компанії проживала в Херсоні – вони отримали можливість евакуюватися в Румунію, скориставшись спільним проектом Профспілки з ITF SEAFARERS' TRUST та VGROUP. Також сім'ї моряків компанії Wilson отримали гуманітарні набори та фінансову підтримку від Профспілки.

Для сімей моряків компанія Wilson досі продовжує забезпечувати проживання та харчування в Польщі, проводить сімейні свята і всіма силами намагається допомогти сім'ям моряків асимілюватись у чужій країні.


Плани на майбутнє


Менеджмент компанії Wilson разом із українцями вірить у швидку Перемогу та засуджує військову агресію росії проти України. Компанія продовжує будувати амбітні плани на майбутнє і чітко бачить у них збільшення пулу українських моряків. У ході перемовин менеджмент компанії високо оцінив внесок Профспілки у підтримку моряків та їхніх сімей і прийняв низку пропозицій, з якими виступив голова переговорної групи від ПРМТУ Олег Григорюк.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!