Морська освіта: НУ «ОМА»

Національний університет «Одеська морська академія»: що потрібно знати абітурієнту

Одеська морська академія давно і добре відома у світовому морському суспільстві. За час існування з 1944 року академія мала різні назви, але незважаючи на це, її знали й знають по всьому світу як один з найкращих морських вузів.


- Навчально-наукові інститути, які є в НУ «ОМА»:

- Навігації;

- Інженерії;

- Автоматики та електромеханіки;

- Морського права і менеджменту.


До послуг курсантів - курсантське містечко, на території якого розташовані: 4 будівлі екіпажу (гуртожитки), їдальня та буфет, бібліотека, спортивний комплекс, сучасний медичний центр, власна газова котельня. У НУ «ОМА» створені всі умови для занять фізичною культурою та спортом: басейн олімпійського класу, ігрові та тренажерні зали, міні-стадіон, водна станція на березі моря.


Практика у НУ «ОМА»


У 2021 році плавальну практику на суднах 133 іноземних компаній пройшли 949 курсантів денної форми навчання базового закладу (без врахування відокремлених структурних підрозділів та студентів заочної форми навчання). Серед лідерів – компанії, з якими співпрацює Профспілка робітників морського транспорту України — MSC (125 курсантів), OSM (60), V.Ships (52), Nordic Hamburg (39), Acomarine (38), Marlow Navigation (35), Uniteam (33). Всі іноземні компанії, з якими укладено угоди, беруть на себе витрати, що пов’язані з забезпеченням плавальної практики курсантів, у тому числі: авіаперельоти та інші транспортні витрати до місця посадки на судно та назад, харчування, страхування, добові, керівництво практичною підготовкою на борту судна та інші.


До речі, як морський амбасадор Голова ПРМТУ Олег Григорюк проводи зустрічі з курсантами на базі Maritime Union Center, де розповідає про права моряків та про допомогу яку надають ПРМТУ та ITF морякам по всьому світу.


Диплом випускника НУ «ОМА» надає широкі перспективи кар’єрного росту як на флоті, так і на березі - на підприємствах та в компаніях морської індустрії.


Більше про НУ «ОМА» можна дізнатися на сайті: http://www.onma.edu.ua/


Використано інформацію з сайту: http://www.onma.edu.ua/

Більше новин з тегом #Учні

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Дякуємо за звернення!