Міжнародна співпраця ПРМТУ заради майбутнього морської індустрії України

Профспілка робітників морського транспорту України незмінно тримає орієнтир на інтеграцію в міжнародну спільноту, зміцнюючи партнерські зв’язки для забезпечення розвитку глобальної морської галузі.

Уже третій рік війна диктує свій порядок денний, який остаточно закріпив основні цінності для всього українського народу. Свобода, справедливість та солідарність — це те, чого Профспілка прагне на кожному кроці своєї діяльності, адже лише об'єднавши зусилля, можливо забезпечити гідне майбутнє для всіх працівників морського транспорту.

Так, Делегація ПРМТУ на чолі з Олегом Григорюком, Головою ПРМТУ, нещодавно провела зустріч у Європейській Комісії з Барбарою Сельє, Виконуючою обов'язки керівника відділу, та Юстиною Барницькою, Політичним радником з безпеки на морському транспорті в DG MOVE.

Європейська Комісія, виконавчий орган ЄС, відповідає за розробку та впровадження законодавства, управління політикаЄС та забезпечення дотримання договорів ЄС.

Наше швидкоплинне сьогодення безпосередньо впливає на морську індустрію, тож обговорення ключових аспектів розвитку стають вкрай актуальнидля адаптації до нових викликів.

З 2002 року ПРМТУ є членом Європейської федерації транспортників (ETF). ETF є провідною профспілковою федерацією в Європі, яка надає своїм членам цінні знання та інформацію для активного формування майбутнього галузі. Це партнерство не лише зміцнює наші позиції на глобальній арені, а й допомагає впроваджувати нові практики, що відповідають сучасним вимогам та стандартам.

ПРМТУ продовжує представляти інтереси моряків на національному та міжнародному рівні, адже кожна зустріч, кожна ініціатива наближають нас до мети. Важливим кроком у контексті кандидатського статусу України на членство в ЄС став візит до Європейського економічного і соціального комітету (EESC). Для ПРМТУ надзвичайно важливо глибше розуміти роботу EESC, оскільки це посилює їхню взаємодію з європейськиінституціями.

EESC виступає консультативним органом, який представляє організоване громадянське суспільство ЄС, включаючи роботодавців, працівників та різні зацікавлені групи. Він надає висновки щодо запропонованих законодавчих актів і політик, забезпечуючи врахування поглядів різних верств суспільства. Зустріч делегації з Катериною Альбрехтовою, політичною консультанткою, дала цінні знання про роль і функції EESC. Ця дискусія підкреслила важливість комітету в представленні інтересів різних суспільних груп і його вплив на формування політики ЄС.

Наша робота триває й у сфері співпраці з Європейською асоціацією судновласників (ECSA), яка представляє національні асоціації судновласників ЄС та Норвегії та відіграє ключову роль у просуванні інтересів європейського судноплавства на світовому рівні. ПРМТУ залишається відданою активній співпраці з ключовими європейськими асоціаціями судновласників, зокрема з Норвегії, Данії та Нідерландів. Профспілка прагне забезпечити справедливі умови праці для моряків і сприяти майбутньому розвитку морського сектора.

Профспілка продовжує розповідати про виклики, з якими стикаються робітники морського транспорту України, всьому світу. Наші міжнародні партнери підтримують спільний пріоритет українців — мир та збереження найважливішої складової будь-якої країни — людей, які стійко не здаються, продовжуючи рухати нас вперед до перемоги. Наша єдність, солідарність і підтримка прокладають шлях до успішного майбутнього для нових поколінь українських моряків. Формування європейського вектора розвитку дозволить подолати будь-які труднощі та досягти значних результатів.

Більше новин з тегом #В світі

Щорічна зустріч амбасадорів IMO

Олег Григорюк, Морський амбасадор доброї волі IMO в Україні, взяв участь у щорічній зустрічі амбасадорів IMO, що об'єднала лідерів морської галузі з усього світу.

Шведські докери підтримали українських колег

Шведські докери з профспілки TRANSPORT передали травматичні аптечки українським докерам.

Зустріч представників ПРМТУ з Union to Union

На зустрічі були присутні понад 25 представників галузевих професійних спілок, включаючи транспортні спілки SEKO та TRANSPORT, які неодноразово підтримували українських моряків і портовиків під час повномасштабного вторгнення.

ПРМТУ зустрілась з моряками в Болгарії

Спільний проєкт Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та ITF Seafarers' Trust триває: у болгарському місті Варна відбулася зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають за кордоном.

Дякуємо за звернення!