ITF Seafarers Expo 2023: надихаючий морський досвід

З 23 по 25 червня Міжнародна федерація транспортників (ITF) за щедрої підтримки місцевих членських організацій AMOSUP, APSU і PWUP, а також за участю профспілок моряків JSU (Японія), NSU (Норвегія) і ver.di (Німеччина) провела унікальний захід, отримавший визнання моряків, які відвідали виставку ITF Seafarers' Expo 2023 в Манілі. Цей захід був організований вдруге в історії IТF, що ще раз підтвердило її непохитну прихильність до захисту інтересів моряків всього світу.

Виставка стала чудовою нагодою для близько 5 000 моряків і членів їхніх сімей поспілкуватися з інспекторами ITF, юристами, фахівцями з трудових питань та іншими експертами в суміжних областях. На заході було облаштовано головну сцену, три намети для проведення заходів, а також різноманітні майданчики, представлені організаціями, що займаються соціальним забезпеченням і навчанням моряків. Протягом усіх цих днів, учасники мали нагоду чудово провести час і здобути цінні знання.

Стівен Коттон, Генеральний секретар ITF, підкреслив важливість заходу, оскільки він надає можливість морякам підвищити свою обізнаність про ITF, її членські організації та розвиток світової морської індустрії. Крім того, Коттон підкреслив, що виставка дає цінну інформацію про права моряків і різні можливості, доступні для них.

Жаклін Сміт, Морський координатор ITF, підкреслила, що Маніла, місце проведення Expo 2023, визнана основним постачальником моряків для світового торгового флоту. Вона також відзначила прихильність Філіппін до декарбонізації та всебічного навчання моряків в рамках підготовки до «справедливого переходу». Також Сміт високо оцінила ініціативи уряду щодо захисту майбутнього філіппінських моряків та активний підхід до взаємодії з роботодавцями та профспілками моряків.

Протягом виставки Expo філіппінські моряки мали можливість отримати більш детальну інформацію про кампанію FOC («зручні прапори») та інші, випадки залишення суден, стандарти MLC, а також рекомендації щодо використання веб-сайтів ITF і оновленого додатку ITF Seafarers App, в якому можна знайти будь-яке судно зі інформацією про ITF договори. Учасники також мали нагоду обговорити поточні справи або минулий досвід з Координатором мережі Арабського світу та Ірану та Координатором мережі Азіатсько-Тихоокеанського регіону, інспекторами МФТ з Австралії, Канади, Гонконгу, Ірландії, Малайзії, Південної Кореї, Філіппін та України. Деякі моряки, які мали конкретні питання, отримали коментарі експертів, а інші завітали не лише для того, щоб отримати глибші знання про свої права та інструменти їх захисту, але й щоб подякувати ITF, ITF Support Team та інспекторам за допомогу, надану їм у вирішенні їхніх нещодавніх трудових претензій.

Кульмінацією ITF Seafarers Expo стало урочисте святкування Дня моряка 25 червня. Цей особливий день присвячений вшануванню моряків за їх незамінний внесок у морську індустрію.

Серед усього розмаїття, особливої уваги заслугувало відзначення 75-ї річниці кампанії ITF по «зручним» прапорам. За участю інспекторів ITF з усього світу, виставка слугувала чудовим приводом для інформування моряків про їхні права під час роботи на суднах під «зручними» прапорами. Ознайомлюючи моряків з їхніми правами, ITF прагне створити більш безпечне і справедливе робоче середовище для моряків у всьому світі.

На виставці моряки також мали можливість дізнатися про основні локальні та міжнародні благодійні організації, які допомагають їм та їхнім сім'ям у важкі часи. Серед них особливої уваги заслуговує присутність ITF Seafarers' Trust. Як добре відома і авторитетна організація, ITF Seafarers' Trust прагне підтримувати моряків та їхні сім'ї, реалізуючи різноманітні програми та ініціативи, спрямовані на забезпечення їхнього добробуту.

Зокрема, Expo подарувала морякам та їхнім сім'ям чудовий досвід, організувавши різноманітні заходи, такі як баскетбольні турніри, квести талантів та інші інтерактивні заходи. Щоб максимально залучити моряків, Expo, як завжди, вдалося створити всеохоплюючу і приємну атмосферу для всіх учасників, що сприяло формуванню почуття братерства і підтримки серед моряків та їхніх сімей. Для посилення приємних вражень учасникам насолоджувались іграми для дітей, розіграшами, призами для переможців турнірів, а також смачною їжею, ласощами та напоями.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!