ITF і ICS закликають судна давати гудки 1 травня

ITF і ICS закликають судна давати гудки, щоб підтримати «невідомих героїв світової торгівлі» в Міжнародний день солідарності трудящих

Міжнародна палата судноплавства (ICS) і її глобальна мережа національних членських об'єднань, а також Міжнародна федерація транспортників (ITF) і її 215 профспілок моряків закликають моряків усього світу давати гудки на своїх суднах, перебуваючи в порту о 12:00 за місцевим часом в Міжнародний день солідарності трудящих - 1 травня 2020 року.

Міжнародний день солідарності трудящих відзначається в багатьох країнах світу в знак визнання внеску, внесеного трудящими всього світу.

ITF і ICS закликають висловити жест солідарності в знак визнання заслуг понад 1,6 мільйона моряків по всьому світу, безвісних героїв світової торгівлі, що постачають країни продовольством, паливом і важливими товарами, такими як життєво необхідне медичне обладнання, не тільки під час пандемії Covid-19 , а кожен день. Перед тим, як подавати сигнал, судна повинні отримати відповідний дозвіл, якщо це буде необхідно.

Гай Платтен, Генеральний секретар Міжнародної палати судноплавства, сказав: «Наші моряки є непомітними героями світової торгівлі, і ми не повинні забувати той внесок, який вони вносять кожен день, щоб постачати наші країни товарами, яких ми потребуємо. Подача корабельних гудків в портах в день, коли світ відзначає внесок трудящих, є ідеальним способом нагадати нам всім про жертви, які вони приносять. Всі вони - морські герої».

Стівен Коттон, Генеральний секретар Міжнародної федерації транспортників, зазначив: «ITF вітає цю ініціативу і закликає моряків подавати звукові сигнали зі своїх суден в знак глобальної солідарності і, що також важливо, для забезпечення того, щоб увага, як і раніше приділялася тому, наскільки важливими є моряки для продовження транспортування основних товарів по всьому світу під час цієї кризи. Уряди повинні розглядати це як заклик до дій, спрямованих на полегшення процедур заміни екіпажів і вільного пересування моряків з тим, щоб вони могли продовжувати підтримувати функціонування ланцюжків поставок в ці безпрецедентні часи».

Профспілка работников морського транспорту України також закликає в Міжнародний день солідарності трудящих висловити солідарність морякам і підтримати ініціативу ITF і ICS.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!