Екіпаж судна NEW ORION отримав зарплату і готується до заміни

Історія членів екіпажу судна NEW ORION (IMO 9250141, прапор Грузії) в лічені дні облетіла всі ЗМІ: 19 українських моряків, членів екіпажу, вже кілька тижнів перебувають на борту несправного судна в 20 морських милях від острова Тайвань.

З 24 квітня цього року компанія-судновласник Euroseas International Limited не виконувала свої зобов'язання перед моряками ні з оплати їхньої праці, ні з постачання судна: на борту закінчилися продукти харчування, прісна вода, паливо, так само як не поставлялися і запчастини для ремонту судна. Все почалося в порту Чжоушань (Китай), де на той момент перебував NEW ORION. Екіпаж судна звернувся за допомогою до головного офісу ITF в Лондоні. ITF підключила до справи свого інспектора в Грузії, який сповістив судновласника про можливі санкції адміністрації держави прапора. У відповідь судновласник повідомив адміністрацію про те, що судно було виставлено на продаж.


Екіпажу повідомили, що заходи прийняті, і незабаром судновласник розрахується по боргах. Тим часом, агент судна відмовився від співпраці з судновласником, і під тиском ITF був призначений інший агент, який періодично доставляв дизпаливо (бочками) і основні продукти аж до відходу судна в порт Тайчжун (Тайвань). Перші тижні судно знаходилося на ближньому рейді в очікуванні будь-якої інформації. Після того, як знову закінчилися продукти, моряки повторно звернулися в ITF і страхової клуб (P & I Club), представники яких кілька разів відвідали судно.


З метою якнайшвидшого вирішення проблем моряків були залучені, крім головного офісу ITF і інспектора в Грузії, інспектор на Тайвані, який особисто відвідував моряків, і Профспілка робітників морського транспорту України. Повне сприяння надавали і морська влада Грузії. Всі сторони вели постійне листування з членами екіпажу, тримали в курсі родичів моряків і намагалися максимально підтримати екіпаж.


На даний момент, за словами заступника Глави Морської адміністрації Грузії Іване Абашидзе, морякам була виплачена заробітна плата в повному обсязі, і незабаром буде надана заміна.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!