Андрій Новічков зможе повернутися додому

28 грудня Президент України Петро Порошенко підписав документи про помилування іранського студента Алі Джадуея, затриманого за звинуваченням у шпигунстві в Харкові, якого запросили в обмін на засудженого до смертної кари одеського моряка Андрія Новічкова.

Коли стало відомо, що скоро Андрій може бути на батьківщині, його бабуся зв'язалася з Профспілкою робітників морського транспорту України та поділилася радістю, зазначивши своєчасну допомогу з боку ПРМТУ, підтримку у всьому необхідному. «Профспілка зробила для мене дуже багато. Вони весь час були на зв'язку з Андрієм, допомагали, роз'яснювали, що не зрозуміло. Ми разом писали листи, звернення, разом домагалися справедливості. Я йшла до Профспілки як до рідних людей, яким було не байдуже, які разом зі мною робили все, щоб повернути Андрія, єдину рідну мені людину, додому», - каже Олена Миколаївна, бабуся Андрія Новічкова.

Нагадаємо, в січні 2017 року Андрій був затриманий поліцією м.Бендер-Аббас за звинуваченням в умисному вбивстві громадянина Ірану - Бахраміпура М.Х., який викинувся за борт судна 17.01.2017 року під час його перебування в Китайському морі.

З моменту звернення в серпні 2017 року Профспілка робітників морського транспорту України бабусі Андрія, Олени Миколаївни Вірановській, ПРМТУ надає їй і Андрію всіляку допомогу і підтримку. ПРМТУ негайно звернулася до координатора ITF в країнах арабського світу Мохамеду Аррачеді і членській профспілці ITF в Ірані (Міжнародна профспілка моряків торгового флоту, IMMS) - з проханням задіяти всі доступні ресурси для встановлення контакту з компетентними органами в Ірані з метою якнайшвидшого вирішення справи Андрія, його звільнення і повернення в Україну. Профспілкою був проведений аналіз трудового контракту Андрія про роботу на судні Arezoo (IMO 916578, прапор Ірану), зокрема за зобов'язаннями компанії Kish Shipping Line Manning Company (Іран), надавалися необхідні роз'яснення Посольству України в Ірані.

Тисячі людей також приєдналися до інформаційної кампанії #freeNovichkov, яку проводила Профспілка. Ми всі разом чекаємо повернення Андрія. «Мій внук не був членом профспілки, але після всіх бід, після всієї несправедливості він обов'язково приєднається до вас, так йому буде спокійніше і надійніше», - впевнена Олена Миколаївна.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!