Збір підписів під петицією ITF Piracy: Enough is enough!

Піратство на морі завжди було хронічною проблемою для моряків протягом всієї історії. Але в останні роки ситуація загострилася, і все більше і більше моряків стають жертвами піратських нападів.

Напади морських піратів, їх масштаби, захоплення все більшого числа заручників, суми викупів, застосування різних видів озброєнь надали піратству забарвлення міжнародного тероризму. Світова морська громадськість і морські організації всіх рівнів висловили своє однозначне, негативне ставлення до проблеми морського піратства. Міжнародна Федерація транспортників за підтримки своїх членських організацій розпочала міжнародну кампанію зі збору підписів під петицією проти морського піратства.

Одесса

Звіт про минулу подію та фотографії

ПРМТУ і ЧППОМ вважали своїм обов'язком підтримати ініціативу зі збору підписів під петицією ITF Piracy: Enought is enought! проти міжнародного піратства.

Скоординувавши свої дії з ПРМТУ, підключивши всі первинні профспілкові організації, що входять до ПРМТУ, провівши дві масштабні кампанії, збираючи підписи на вулицях міста і в навчальних закладах, ми посіли третє місце в світі за кількістю зібраних підписів під петицією - більше 27 тисяч голосів.

Слідом за збиранням підписів 1 березня 2011 року розпочався другий етап міжнародної акції проти піратства в Сомалі - Save Our Seafarers, ініційованої ITF, BIMCO, Intercargo, Міжнародної Палатою судноплавства, Міжнародною асоціацією судновласників і Intertanko.

Інформація про кампанію була розміщена в Financial Times і Wall Street Journal, а також був запущений веб-сайт. ПРМТУ закликала усіх небайдужих до долі моряків, відвідати сайт www.SaveOurSeafarers.com і відправити лист урядам країн із закликом до більш активних дій по боротьбі зі зростаючою жорстокістю сомалійських піратів.

З ініціативи Чорноморської первинної профспілкової організації моряків, Профспілки робітників морського транспорту України з 13 по 17 вересня 2012 року можливість підписатися під Петицією отримали і курсанти Одеської національної морської академії, а також студенти Одеського національного морського університету.

ПРМТУ дякує всім первинним профспілковим організаціям ПРМТУ, які відгукнулися на заклик і внесли свій внесок у збір підписів. Україна посіла третє місце за кількістю зібраних голосів. Перше місце закріпилося за філіппінцями - 296 тисяч, друге посіли індуси - більше 152 тисяч підписів. Цікаво, що така ж ситуація і на ринку працевлаштування моряків.

Дякуємо за звернення!