Перша Всеукраїнська морська виставка ПРМТУ

ITF спільно з МОП в липні 2010 року провела на Філіппінах виставку ITF Expo for seafarers 2010. ПРМТУ, як членська організація ITF, спільно з ЧППОМ підтримали ініціативу міжнародних організацій і 4 грудня 2010 року було проведено Першу Всеукраїнську морську виставку ПРМТУ для моряків і членів їх сімей.

Одесса, Морвокзал

Звіт про минулу подію та фотографії

Всі гості, які відвідали виставку, мали можливість отримати відповіді на найбільш хвилюючі їх питання.

Одна з найбільш актуальних проблем - це Зведена конвенція МОП 2006 року «Про працю в морському судноплавстві». На питання щодо ратифікації Конвенції відповідали сертифіковані тренери МОП в Україні. Кожен бажаючий міг абсолютно безкоштовно взяти екземпляр Конвенції, наданої Міжнародною організацією праці.

Центральне місце на виставці зайняв стенд Міжнародної федерації транспортників (ITF). На всі питання моряків відповідала інспектор ITF в Україні Наталія Єфріменко. Найбільш часто звучали питання про невиплату заробітної плати та порушення умов праці.

Важливою проблемою для моряків сьогодні є питання про оподаткування. Кваліфіковану юридичну консультацію можна було отримати біля стенду порталу «Допомога морякам», який надає юридичні консультації для моряків. Юрій Сергєєв, афілійований ITF юрисконсульт, відповідав на питання моряків та їх дружин протягом всієї роботи виставки.

Також не залишилася без уваги проблема піратства. Моряки мали можливість отримати найсвіжішу і актуальну інформацію про вирішення проблеми на сьогоднішній день.

Як відомо, 1 грудня є Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом, хворобою, яка була визнана професійним захворюванням транспортників.

Медичне страхування є загальноприйнятою практікою в Європі. Страхова компанія «Крона», яка займається страхуванням ось уже 10 років, представила свій стенд. Усі зацікавлені могли познайомитися з програмами страхування, які пропонує ця компанія, а члени профспілки мали можливість дізнатися докладніше про комплексну програму медичного страхування, розробленої фахівцями СК «Крона» та Чорноморською первинною профспілковою організацією моряків

Також на виставці були присутні стенди Одеської національної морської академії, курсанти якої могли ознайомитися з умовами працевлаштування на судна таких великих крюїнгових компаній, як V.Ships і MSC, біля їх барвистих стендів. Отримати консультацію щодо кредитування моряків можна було у співробітників АБ «Порто-Франко».

Для ветеранів флоту працював стенд Благодійного фонду морського транспорту «МОРТРАНС». Співробітники фонду, як завжди, з турботою вручали ветеранам корисні подарунки.

 Первая Всеукраинская морская выставка ПРМТУ
 Первая Всеукраинская морская выставка ПРМТУ

Дякуємо за звернення!