Новий склад Виконкому ITF

15 жовтня 2018 року в рамках роботи 44-го Конгресу ITF в Сінгапурі відбулося засідання Європейської регіональної виборчої групи, яка виборним шляхом визначає, крім іншого, склад Виконавчого комітету ITF.

Виконавчий комітет ITF - це керівний орган Федерації, керуючий нею в період між конгресами. Він виконує рішення і розпорядження Конгресу, а також вводить в дію положення, що містяться в Конституції ITF. Він має повноваження здійснювати керівництво діяльністю Федерації, вживати заходів і приймати рішення, які є необхідними і доречними для захисту і підвищення рівня інтересів ITF і її членських організацій.

Виконком складається з сорока одного члена, Генерального секретаря, голів галузевих секцій і комітетів, а також голів Жіночого комітету і Комітету молодих транспортників. Крім іншого, склад Виконавчого комітету повинен адекватно відображати географію членства ITF і її галузеву структуру, а вибори членів Виконавчого комітету проводяться з числа кандидатів, висунутих регіональними виборчими групами.

Так, відповідно до Конституції ITF, в Європейську регіональну групу входять 9 виборчих підгруп. Разом з Україною в нашу виборчу підгрупу також входять Азербайджан, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Узбекистан. Кожна виборча підгрупа має право на певну кількість місць у Виконавчому комітеті ITF - місця розподіляються Конгресом ITF за рекомендацією Виконкому.

Останнє засідання виборчої підгрупи нашого субрегіону (її називають Виборчою групою країн колишнього Радянського Союзу) відбулося в червні 2018 року в м. Баку, Азербайджан. Наш субрегіон має право на два місця в складі Виконавчого комітету. Метою засідання в Баку було саме визначення кандидатур на висування до складу Виконкому.

На Конгресі ITF в Сінгапурі були дотримані домовленості, досягнуті в Баку, про висунення в Виконком ITF двох кандидатур: Миколи Никифорова, Голови Російської профспілки залізничників і транспортних будівельників, і Михайла Кірєєва, Голови Профспілки робітників морського транспорту України.

Ми вітаємо нового члена Виконавчого комітету - Голову ПРМТУ Михайла Кірєєва - з отриманою підтримкою Конгресу і наданою довірою!

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!