Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Криміналізація – одна з найсерйозніших проблем, з якою сьогодні стикаються моряки. Після аварій на морі або порушень, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища, моряків часто затримують і позбавляють доступу до нормальних правил чесної боротьби і правосуддя, за допомогою яких вони могли б захистити себе від кримінальних звинувачень.

В останні роки моряків також все частіше затримують як підозрюваних у морських злочинах, таких як контрабанда незаконних вантажів або незаконна стоянка на якорі під час очікування дозволу на вхід до порту.


Що робить ITF?

ITF випустила зручний посібник у форматі PDF, який містить огляд проблеми криміналізації.

У цьому посібнику детально описується дана проблема, пояснюється, як ITF бореться з нею на міжнародному рівні, а також надаються зразки існуючих на даний момент засобів захисту.

У ньому наведено ряд прикладів, коли ITF брала участь у звільненні моряків, включаючи справи MSC Capucine R (ув'язнення без пред'явлення звинувачень) і Wakashio (затримання без суду і слідства).

У ньому також містяться рекомендації для моряків, які стикаються з розслідуванням, серед яких:

- необхідність усвідомлення, що заяви, зроблені під час розслідування в порту, на узбережжі або в державі прапора, можуть бути використані в кримінальному розслідуванні

- усвідомлення, що вам може знадобитися юридична консультація перед тим, як робити які-небудь заяви, доступ до послуг перекладача, а також знання про ваше право не свідчити проти себе.


Що має робити моряк?

- Якщо ви зіткнулися з розслідуванням або будь-якою іншою взаємодією з владою, найкраще звернутися до своєї Профспілки якнайшвидше.

- Де б ви не знаходилися, Профспілка може посприяти в організації представництва під час інтерв'ю зі слідчими органами, поліцією та іншими організаціями, а також під час подальших офіційних розслідувань.


Зв’язатись з ПРМТУ можна наступним чином:

+380 482 429 901

claim@mtwtu.org.ua

https://wep.wf/uvmj7n


Завантажити повний посібник від ITF з криміналізації можна за посиланням https://www.itfglobal.org/en/resources/itf-seafarers-criminalisation-toolkit

Більше новин з тегом #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!