Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Активну участь в заході брала Європейська федерація транспортників (ETF), членськими організаціями якої є українські профспілки транспортників – Профспілка робітників морського транспорту України, Профспілка залізничників та транспортних будівельників України та Вільна профспілка машиністів України.

Напередодні саміту ETF зустрічалась з українськими транспортними профспілками, які підтримують життєво важливі ланки постачання в умовах війни, щодня ризикуючи власним життям. На зустрічі зокрема обговорили сьогоденні проблеми транспортників та окреслили ключові питання, які мають бути піднятими на саміті та до європейської комісії на шляху до успішної підготовки до євроінтеграції України.

У своєму виступі на саміті генеральний секретар Лівія Спера підкреслила життєво важливу роль українських транспортних профспілок – залізничників, моряків, портовиків – в сім'ї ETF. З її слів, ключовими напрямками для роботи на сьогодні є:

✔️Розширення можливостей українських профспілок шляхом розбудови потенціалу у сфері регулювання, організації та законодавчого процесу ЄС.

✔️Двостороння співпраця та обмін досвідом між профспілками має вирішальне значення.

✔️Активна участь українських профспілок з секціями ETF та мережами транснаціональних компаній.

✔️ Захист прав працівників - вступ до ЄС має захистити зарплати та умови праці українців, які працюють в ЄС.

З перших днів війни ETF та ITF надають допомогу українським транспортникам, членам афілійованих профспілок, через створений ними ITF-ETF Solidarity Fund, Головою Наглядової ради якого є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

Основна мета профспілок – це захист інтересів їх спілчан, та війна не може бути виправданням для порушення прав трудящих! ETF та її членські профспілки зобов'язались розробити план дій для підтримки українських колег, в тому числі членів Профспілки робітників морського транспорту України.

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!