Близько 50 мільйонів доларів США заробітної плати ІТF повернула морякам у 2023 році

Опубліковані останні статистичні дані щодо роботи інспекторів ITF.

Ключові висновки свідчать, що станом на листопад 2023 року інспектори провели 9 785 перевірок (що на 1 688 більше, ніж за відповідний період 2022 року). З них: 5 740 планових перевірок; 1 559 – за запитами моряків/екіпажу.

Інспектори найбільше працювали над стягненням заборгованостей, в результаті повернувши морякам належні зарплати на суму 47 008 910 доларів США, що на 12 277 651 долар США більше, ніж у 2022 році. Зокрема, ITF Інспектор в Україні повернула морякам 535 000 доларів США у 2023 році.

Інспектори подали 117 зі 119 повідомлень про покинуті судна, на яких 1 795 моряків були визнані покинутими. Найбільша кількість покинутих суден зафіксована в Панамі - 23, на другому місці - 12 в Палау.

Зараз в ITF працюють 138 інспекторів в 120 портах в 59 країнах.

Стів Троусдейл, координатор Інспекторату ITF, зазначив: «Безумовно, ми безмежно пишаємося роботою наших інспекторів. Ці чоловіки та жінки притягають до відповідальності судновласників, які намагаються експлуатувати моряків. Занадто часто ми спостерігаємо погані умови праці та побуту, надмірну завантаженість моряків роботою і тривалі невиплати заробітної плати. Ось тут і вступають в справу інспектори, щоб домогтися справедливого ставлення до працівників».

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!