$120 000 000 ITF повернула морякам за 3 роки

За останні три роки ITF повернула майже 120 млн. доларів США невиплаченої заробітної плати морякам

Інспектори Міжнародної федерації транспортників (ITF) зуміли домогтись виплати 118 529 663 доларів США заробітної плати морякам за період з 2020 по 2022 роки, свідчать дані, опубліковані у Всесвітній день моря. Лише у 2022 році морякам було виплачено понад 36 мільйонів доларів США.

У 2022 році моряки повідомили ITF про 2199 випадків порушення контракту, причому найпоширенішою причиною є невиплата заробітної плати.

«Ми пишаємося досягнутими результатами наших інспекторів, які змогли повернути майже 120 мільйонів доларів морякам протягом останніх трьох років. Але надто сумно те, що ми змушені вирішувати проблему невиплати зарплати взагалі. Ми хочемо, щоб всі моряки отримували свою оплату вчасно і в повному обсязі», - заявив Девід Хейндел, голова секції моряків ITF.

«Іноді власники суден можуть затримувати виплати, але інші можуть відкладати їх на довгі місяці. Інспектори ITF разом з нашими профспілками моряків і докерів завжди готові підтримати екіпаж у захисті своїх прав, де б вони не знаходилися».

У 2022 році інспектори ITF провели 8 667 інспекцій суден по всьому світу. 1 878 з них були у відповідь на дзвінки, електронні листи або повідомлення моряків про допомогу від ITF.

Ще 3 771 було проведено в рамках поточної системи регулярних інспекцій інспекторів, які гарантують, що судна під реєстрами зручних прапорів (FOC) дотримуються тих самих міжнародних стандартів, які очікуються від суден під національним прапором.

Президент ITF і голова секції докерів Педді Крамлін сказав: «Обмеження, пов’язані з пандемією, заблокували більшість наших інспекторів від посадки на судна, як це було до пандемії. Зараз ми спостерігаємо значне повернення до активних і регулярних перевірок суден під зручними прапорами – і все ще той самий рівень експлуатації. Це ще раз підкреслює проблемну сторону нашої галузі та необхідність збільшення кількості інспекцій ITF на користь моряків».

Незважаючи на події, що відбуваються в нашій країні, торік Інспектор ITF в Україні та ПРМТУ продемонструвала високі показники роботи: загальна сума поверненої морякам заборгованості із зарплати та компенсаційних виплат становила $1 627 162, з яких $637 526 - чиста заборгованість із заробітної плати, а $989 636 - виплачені сім'ям моряків компенсаційні кошти.

Про це на початку року ми писали на нашому сайті:

https://mtwtu.org.ua/news/robota-inspekcii-itf-v-ukraini-u-2022-roci

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!