ПРМТУ та ver.di провели семінар для докерів

Сучасні автоматизовані технології обробки вантажів у морських портах та вимоги до підготовки портових працівників обговорили сьогодні на докерському семінарі, організованому Профспілкою робітників морського транспорту України та німецькою профспілкою ver.di.

Участь у заході взяли Майя Швігерсхаузен-Гют, в.о. Голови морської секції ver.di, Сусана Перейра Вентура, начальник відділу угод ver.di, Томас Менджик, голова ради робочих контейнерного терміналу Альтенвердер HHLA, українські докери та профактивісти морських навчальних закладів із Херсону та Чорноморська. Модерував семінар Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Закордонні партнери та колеги ділилися досвідом європейських профспілок. Зокрема, говорили про автоматизацію на прикладі портів Німеччини.

«Є два підходи до автоматизації. Люди або намагаються якось вплинути і вбудуватися у цей процес, або намагаються чинити опір і боротися з ним. Як свідчить досвід, ніхто з тих, хто боровся, не виграв. Рішення, що стоять за автоматизацією, приймаємо не ми, а компанії. І ми зрозуміли, що якщо ми не можемо з цим процесом боротися, нам треба якимось чином використати його для себе, щоб забезпечити людям найкращі умови праці. Якби нас запитали, що б ми хотіли змінити, якби можна було повернути час назад, впевнено можу сказати: ми раніше почали б реагувати, пояснювати членам профспілки, що відбувається і які можна з цього винести переваги», - зазначила Майя Швігерсхаузен-Гют.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!