На Філіппінах заброньовані два готелі під карантин для моряків

Міжнародна рада морських роботодавців (IMEC), Міжнародна федерація транспортників (ITF) і філіппінський профспілка моряків AMOSUP в рамках експериментальної програми перевірки екіпажів суден на COVID-19 зарезервували в Манілі два великих готеля для проходження карантину сотнями моряків.

Очікується, що така ініціатива дозволить прискорити зміну екіпажів і звільнити моряків, що застрягли на суднах через пандемію.

Це було зроблено через почастішання звинувачень в підроблених результатах тестів на коронавірус і звісток про спалахи COVID-19 серед членів екіпажів на борту. Через них, зокрема, Морська адміністрація Австралії розглядає можливість заборони на заходження у свої порти тих суден, на борту яких є члени екіпажів з позитивним результатом на коронавірус.

Всього близько 400 номерів були зарезервовані в готелях Manila Marriot і St Giles в Макаті в Манильской агломерації за дуже вигідними цінами. Моряків перевірятимуть на наявність коронавирусу і розміщувати в готелях на двотижневий карантин, протягом якого проведеться спостереження за їх температурою. Дана міра стосується як членів екіпажів, які списуються з суден і збираються додому, так і тих, які прибувають до Маніли, щоб зійти на борт. Статус тестування на COVID-19 буде підтверджуватися за допомогою блокчейн-продукту під назвою myHealth Pass, який недавно був запущений гонконгською некомерційною організацією Crew Assist.

Перші номери будуть доступні з 28 жовтня.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!