Михайло Кірєєв зустрівся з представниками МЗС України

Сьогодні, 17 вересня, Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв зустрівся з Директором департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергієм Погорельцевим і Главою представництва МЗС України в Одесі Костянтином Ржепішевським.

Михайло Кірєєв розповів гостям про Профспілку: про її основні завдання, цілі, напрямки діяльності, роботу як з діючими, так і з майбутніми моряками.


Основною темою розмови стали перші підсумки роботи Морського інформаційного центру ПРМТУ за підтримки МЗС України. Нагадаємо, свою роботу МІЦ почав 28 червня. Кількома днями пізніше, 2 липня, був підписаний Меморандум про співпрацю між ПРМТУ і МЗС про розширення співпраці в напрямку сприяння в наданні допомоги морякам-громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за кордоном в результаті подій надзвичайного характеру.


Як розповів Михайло Кірєєв, протягом червня - липня спільними зусиллями ПРМТУ і ITF, МЗС і його дипломатичних місій в різних країнах, а також представників компаній, юристів, адвокатів і, звичайно, родичів, в Україну повернулися 57 українських моряків.


«З упевненістю можу сказати, що цілі нашої діяльності щодо українських моряків, які опинилися далеко від батьківщини у важкій ситуації, збігаються, - зазначив, у свою чергу, Сергій Погорельцев. - На жаль, поки наші моряки змушені працювати на суднах під прапорами інших держав, цю тему не можна просто взяти і закрити. Роботи в цьому напрямку нам з вами треба зробити чимало. Дякую вам за співпрацю, за розуміння і за вашу працю. Знайте, що у вас є повна підтримка з боку МЗС України».


Після зустрічі в офісі ПРМТУ представники МЗС відвідали Морський інформаційний центр і особисто переконалися, яким чином організована робота Центру.


Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!