ITF засуджує трагічні випадки загибелі моряків в Аденській затоці

Жодне доставлення вантажу не варто життів моряків.

Міжнародна федерація транспортників (ITF) закликає індустрію обходити Мис Доброї Надії, доки безпечний прохід через Червоне море не буде гарантовано. ITF найрішучіше засуджує напад на судно TRUE CONFIEDENCE, який забрав життя трьох невинних моряків та залишив інших пораненими.

Цей акт безглуздого насильства у відкритому морі є проявом зневаги до транспортних працівників у всьому світі та явним порушенням міжнародного права. «Наші серця сповнені болю за сім'ї та близьких моряків, які загинули й отримали поранення в результаті цього жахливого нападу, –сказав Стівен Коттон, Генеральний секретар Міжнародної федерації транспортників. – Ми непохитно солідарні з ними в цей час немислимого горя і пропонуємо свою підтримку в подоланні наслідків цієї трагедії. Ми постійно попереджали міжнародну спільноту та морську індустрію про зростаючі ризики, з якими стикаються моряки в Аденській затоці та Червоному морі. Сьогодні, з глибоким смутком, ми бачимо, що ці попередження трагічно підтвердились».

Голова секції моряків ITF, Дейв Хейндел сказав: «З глибоким жалем та важким серцем ми висловлюємо наші найщиріші співчуття сім'ям, друзям та колегам моряків, які втратили життя в цій трагічній та непровокованій атаці хуситів. Я не можу знайти слів, щоб висловити глибокий смуток, який огортає нас. Ці хоробрі моряки вирушили у свої рейси прагнучи об'єднувати нації, сприяти торгівлі та підтримувати життєво важливу морську промисловість. Їхня відданість професії була втіленням стійкості та мужності. Новина про їхню передчасну смерть важка для усіх нас».

Ця атака служить найяскравішим нагадуванням про нагальну потребу у колективних діях для захисту життів тих, хто тримає світову економіку на плаву.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!