IBF додає зону підвищеного ризику в Червоному морі

Соціальні партнери все більше стурбовані діями повстанських сил хуситів, які через війну між Ізраїлем і ХАМАС загрожують безпеці моряків і суден, що проходять Червоне море.

IBF закликає держави, які мають вплив у регіоні, захистити цей глобально важливий торговельний маршрут, щоб забезпечити здоров'я і безпеку моряків.


Після інцидентів у Червоному морі та Баб-ель-Мандебській протоці, що сталися 19 листопада 2023 року, Міжнародний переговорний форум (IBF) погодився визначити південну частину Червоного моря та протоки зоною підвищеного ризику з 22 грудня 2023 року. Це сталося після ретельного моніторингу ситуації та аналізу подальших ризиків для судноплавства і моряків, який проводився Комітетом зон бойових операцій IBF протягом останніх кількох тижнів.


Так, моряки, які проходять транзитом через цю зону, і на яких поширюється дія угод IBF, матимуть право на:

- бонус, що дорівнює базовій заробітній платі, яка виплачується за час транзиту;

- подвійну компенсацію в разі смерті або втрати працездатності;

- обов'язкову вимогу посилення заходів безпеки до рівня 3 за стандартом ISPS.


Голова Секції моряків ITF Девід Хайндель сказав: «Це важкі часи для галузі та особливо для моряків, які просто виконують свою роботу. Хоча це делікатне політичне питання, для моряків мова йде про їхнє здоров'я та безпеку. Ми вітаємо рішення кількох компаній призупинити або змінити маршрут суден, щоб уникнути ризику нападу, і ми раді, що наші партнери позитивно відреагували на наше прохання відобразити потенційні ризики, які існують для всіх моряків, що проходять через Червоне море в цей час».


Нова зона підвищеного ризику визначається наступними координатами, але не включає дванадцять морських миль від узбережжя Ємену, які вже визначені як зона бойових дій.


У південній частині Червоного моря:

- Починається від кордону з Саудівською Аравією в точці 16°24.12 північної широти та простягається на захід до Еритреї.

- З південного боку закінчується на Схемі розподілу руху (TSS) в Баб-ель-Мандебській протоці, що проходить паралельно до кордону Еритреї та Джибуті.


У південній частині узбережжя Ємені:

- Від центральної частини Єменського узбережжя, ділянка, що починається в Адені, порту в Ємені з координатами 45°01.40 східної довготи та проходить на південь до Міжнародного рекомендованого транзитного коридору (IRTC) з координатами 12°05.00 північної широти.

- З цієї позиції проходить на захід вздовж Рекомендованого коридору безпеки (RSC) до перетину з зоною бойових дій.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!