ПРМТУ та Данська профспілка 3F: Оновлення трудового законодавства та соціальний діалог

На шляху до вступу до ЄС Україна має імплементувати європейське законодавство та європейські норми до українського законодавства. Тому наразі йде процес оновлення трудового законодавства, у тому числі обговорюються проекти Трудового кодексу, закону про соціальний діалог, про колективні трудові спори та багато інших нормативно-правових актів, які стосуються трудових відносин.

У рамках спільного проекту Професійної спілки робітників морського транспорту України і данської профспілки 3F відбулися інформаційні зустрічі-семінари для профспілкових лідерів та профспілкових активістів ПРМТУ на теми «Соціальний діалог» та «Охорона праці».

Спікерами цих зустрічей-семінарів виступили заступник Голови ФПУ Олександр Шубін і завідувач відділу технічної інспекції праці департаменту охорони праці апарату ФПУ Діана Казакова.

Олександр Шубін поінформував учасників заходу про стан соціального діалогу в Україні та участь профспілок у соціальному діалозі на різних рівнях, надав розгорнутий аналіз наслідків воєнної агресії для економіки України, презентував вже прийнятий Закон України «Про колективні угоди та договори».

Діана Казакова ознайомила присутніх з перспективами змін у сфері охорони праці, які можуть відбутися з прийняттям нового закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», а також нагадала всім про Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, який діє в Україні.

Зважаючи, що основна задача профспілок це представництво та захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів своїх членів, обізнаність профспілкових лідерів та активістів у сфері трудового законодавства та соціального діалогу є вкрай важливою.

Учасники заходів, організованих Профспілкою робітників морського транспорту України, висловили думку, що отримана інформація є дуже корисною, тому такі заходи будуть бажаними і надалі.

Більше новин з тегом #Портовики

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Дякуємо за звернення!