Практичний посібник з морського права для капітанів

Міжнародною палатою судноплавства (ICS) спільно з Міжнародною федерацією асоціацій морських капітанів (IFSMA) підготували перше видання Практичного посібника з морського права для капітанів (The Master's Practical Guide to Maritime Law).

У прес-релізі ICS зазначає, що Посібник спеціально розроблений, щоб допомогти капітанам визначити та вирішити типові юридичні проблеми, які можуть виникнути під час рейсу.


Посібник охоплює широкий спектр питань: капітани отримають повне розуміння своїх прав, обов'язків та зобов’язань згідно з морським правом від початку рейсу до його завершення. Він охоплює юридичну відповідальність у таких сферах, як суднова документація, договірні відносини та комерційна відповідальність за перевезення вантажу тощо. Посібник також пояснює міжнародні конвенції, які лежать в основі глобальної морської правової бази.


Більше детально на сайті ICS: https://www.ics-shipping.org/press-release/ics-publications-launches-first-the-masters-practical-guide-to-maritime-law-to-aid-seafarers-with-incidents-at-sea/


Нагадаємо, що Голову ПРМТУ Олега Григорюка було нещодавно переобрано на посаду віце-Президента IFSMA.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!