1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно, з метою підвищення обізнаності про ВІЛ / СНІД та протидії стигмі та дискримінації, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Вперше цей день був проголошений у 1988 році, коли на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією з питань ВІЛ / СНІДу, і відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН.

Вже багато років поспіль Міжнародна федерація транспортників (ITF) закликає свої членські організації відзначати цей день в знак того, що ми не забуваємо про цю проблему, і цілі, що поставлені по відношенню до ВІЛ / СНІДу, ще не досягнуто остаточно. ITF при підтримці локальних профспілок цілий рік проводить кампанію, спрямовану на зниження стигми та дискримінації в транспортному секторі, під слоганом «Air, rail, road or sea - let it be HIV stigma free».

Протягом всього останнього року увагу громадськості була зосереджена на боротьбі з пандемією COVID-19, але варто розуміти, що всі ті інфекції і захворювання, які існували до пандемії коронавирусу, нікуди не зникли і, як і раніше, представляють загрозу здоров'ю кожного. Так, тільки в жовтні 2020 року в Україні офіційно зареєстровано +1244 нових випадків ВІЛ-інфікування, у 268 пацієнтів діагностовано СНІД, а 160 осіб померли від СНІДу.

Важливо знати, яким чином відбувається інфікування ВІЛ, щоб мати можливість убезпечити себе і своїх близьких, а також розвинути в собі толерантність до ВІЛ-позитивних людей. Детальну інформацію про шляхи передачі інфекції та способи захисту можна знайти в інформаційному посібнику, підготовленому за підтримки МОП, спеціально для моряків, на сайті ПРМТУ. https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/S6uz3rX74ir8...

Більше новин з тегом #Портовики

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

Дякуємо за звернення!