ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

У зв’язку з вищевикладеним, просимо надати роз’яснення щодо наступних питань:

1. Які саме консульські послуги у закордонних дипломатичних установах України на цей час може отримати громадянин України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, який є військовозобов’язаним тамає військово-обліковий документ?

2. У наданні яких саме консульських послуг у закордонних дипломатичних установах України буде відмовлено після 23.04.2024 року громадянину України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, який є військовозобов’язаним і має військово-обліковий документ, та з яких підстав, передбачених чинним законодавством України?

3. Які саме документи щодо військового обліку має надати для отримання консульських послуг громадянин України чоловічої статі віком від 18 до 60 років?

4. Який порядок вчинення консульських дій після 23.04.2024 року при зверненні до закордонних дипломатичних установ громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які є військовозобов’язаними та мають оформлені військово-облікові документи?

5. На який час призупинено вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну)?

Ознайомитись з текстом листа можна тут: https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/vCEOt5I0M_vNkv1z1M-JxjwO7Jscausg.pdf

Більше новин з тегом #В світі

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Дякуємо за звернення!