Офіційна позиція ПРМТУ щодо листів, що обмежують права моряків

Лист ПРМТУ

У зв'язку з численними зверненнями українських моряків, Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) вважає за необхідне висловити свою офіційну позицію щодо прав моряків, які визначені положеннями міжнародно-правових актів та стандартних угод Міжнародної федерації працівників транспорту (ITF) / Міжнародного переговорного форуму (IBF), у зв'язку з вимогою деяких судновласників підписати документи, які обмежують свободу вираження поглядів моряків та передбачають надання згоди на захід в порти російської федерації.



https://storage.mtwtu.org.ua/source/1/tbwzSAzzh07V...

Більше новин з тегом #В світі

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Дякуємо за звернення!