Документи українських моряків продовжені до 30 вересня

Міністерство інфраструктури України направило лист на адресу Міжнародної морської організації, в якому йдеться про чергове продовження документів українських моряків.

Всім українським морякам, які знаходяться на суднах і термін дії чиїх документів (сертифікатів) закінчується після 1 березня 2020 року, надається загальне продовження дії сертифікатів до 30 вересня 2020 року, починаючи з дати закінчення терміну дії.

При цьому повинні бути дотримані наступні вимоги:

- продовження терміну дії документу має визнаватися державою прапора,

- дія контракту моряка продовжується на відповідний термін.

Крім цього, Мінінфраструктури дозволяє морякам, які знаходяться на борту суден, продовжувати роботу аж до 30 вересня 2020 року без продовження медичних сертифікатів.

Більше новин з тегом #Моряки

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Дякуємо за звернення!