Під Одеською облдержадміністрацією пройшов мітинг

Сьогодні, 30 червня, під стінами Одеської облдержадміністрації зібралися близько 150 членів Федерації профспілок Одеської області, які представляють інтереси транспортників, моряків, медиків і педагогів. Подібні акції пройшли і в інших містах України.

Участь у пікеті взяли також Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк.

Усі присутні виступили проти прийняття нового законопроєкту «Про працю» (№2708) та внесення змін до закону «Про профспілки» (№2681), так як дані документи обмежують права як трудящих, так і профспілок.

«Керівництво країни має почути голос сотень тисяч членів профспілок. Профспілка робітників морського транспорту України - єдина в нашій країні морська членська організація Міжнародної федерації транспортників - також висловлює протест цим антинародним, антипрофспілковим документам, цьому байдужому ставленню до людини праці. Законопроєкт про працю в тому вигляді, в якому він зараз зареєстрований в Парламенті, має на увазі звільнення будь-якого співробітника без узгодження з профспілкою. На даний момент профспілки - це єдина структура, яка може відстоювати інтереси трудящих. Обмежуючи наш вплив, влада просто залишає людей без захисту, - зазначив Олег Григорюк. - Ми закликаємо, щоб представники кожної галузі задіяли всі можливі контакти по всьому світу, який сьогодні спостерігає за тим, що відбувається в Україні. Наші зарубіжні колеги підтримують нашу позицію і виступають з різкою критикою цього антипрофспілкові закону».

Як ми повідомляли раніше, Європейська федерація транспортників (ETF), що представляє понад 5 мільйонів транспортників-членів профспілок з країн Європейського Союзу, Європейського економічного простору і країн Центральної та Східної Європи, звернулася до керівництва України з занепокоєнням щодо порушення міжнародних трудових норм в проєкті закону про профспілки № 2681 (https://mtwtu.org.ua/news/obrasenie-etf-k-rukovodstvu-ukrainy).

Більше новин з тегом #Портовики

Робоча зустріч очільників Профспілки Олега Григорюка та Адміністрації морських портів України Юрія Литвина

В офісі ПРМТУ відбулася робоча зустріч очільників Профспілки Олега Григорюка та Адміністрації морських портів України Юрія Литвина.

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!