Маріупольському торговому порту - 130 років!

В цьому році Маріупольський торговий порт відзначає ювілей - 130 років з дня заснування. Біографія порту розпочалася 2 вересня 1889 року, коли докери перевантажили з причалу на пароплав «Медведица» перші 11 тисяч пудів донецького вугілля, що надійшли у 18 залізничних вагонах.

Сьогодні, незважаючи на всі труднощі і проблеми, порт продовжує функціонувати і веде цілеспрямовану роботу по залученню в порт вантажопотоків і завантаженню портових потужностей, по налагодженню стабільної роботи.

Працівники підприємства з оптимізмом дивляться в майбутнє і роблять все можливе, щоб якомога більше причалів було зайнято суднами, щоб цілодобово крутилися крани, щоб всі портовики були зайняті справою, яку вони звикли в усі часи дуже добре робити. І щоб умови їх праці та заробітна плата були їх гідні.

Профспілка робітників морського транспорту України від щирого серця вітає всіх портовиків і ветеранів порту з 130-річним ювілеєм, бажає процвітання трудовому колективу, успіхів у всіх справах, благополуччя, міцного здоров'я і гарного настрою!

Ми переконані, що потенціал, енергія і підприємливість портовиків дозволять подолати всі труднощі, вирішити всі проблеми і надалі, як і раніше, підтримувати на належній висоті престиж Маріупольського морського торгового порту.

На урочистому заході на честь ювілею низка співробітників порту за плідну роботу, активну позицію в захисті прав людини праці отримали почесні нагороди Профспілки робітників морського транспорту України.

Більше новин з тегом #Портовики

Робоча зустріч очільників Профспілки Олега Григорюка та Адміністрації морських портів України Юрія Литвина

В офісі ПРМТУ відбулася робоча зустріч очільників Профспілки Олега Григорюка та Адміністрації морських портів України Юрія Литвина.

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!