Коли профспілкова підтримка і солідарність приходять на допомогу

На завершальній сесії інспекторам ITF був показаний фільм, що розповідає історію ITF інспектора з США, порт Х'юстон, Шве Тун Аунга, в минулому громадянина Бірми.

Коли Шве було двадцять років, він працював на борту судна, що затонуло біля берегів Венесуели. В результаті загибелі судна всі документи Шве були загублені, і єдиним варіантом отримати новий паспорт було повернутися до М'янми, чого Шве зробити не міг через ризик тюремного ув'язнення, до якого він міг піддатися по приїзду як профспілковий активіст. Після довгих поневірянь, життя в Венесуелі і Бразилії в страху екстрадиції, завдяки допомозі ITF, Шве вдалося отримати притулок у США. Біографічний сюжет про життя Шве Тун Аунга можна переглянути за посиланням https://www.itfglobal.org/en/videos/burmese-cowboy-shwe-tun-aung-story.

Завершив п'ятиденний Всесвітній семінар ITF інспекторів виступ Координатора інспекторів Стіва Троусдейла. Стів розповів про запуск оновленого сайту itfseafarers.org і нової програми itfglobal, вже доступного для безкоштовного скачування. Детальніше про це ми вже повідомляли: https://mtwtu.org.ua/news/nacal-rabotu-obnovlennyj-portal-itf-seafarers.

Стів також подякував своїм підлеглим-інспекторам за їх плідну роботу із захисту прав моряків усього світу і за активну участь в семінарі.

Наступний Всесвітній семінар ITF інспекторів відбудеться через п'ять років і, навіть можливо, в нашій країні.

Більше новин з тегом #ITF

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Дякуємо за звернення!