Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Під час зустрічі Олег Григорюк розповів про сьогоднішні реалії, з якими зіткнувся український народ, зупинившись зокрема на проблемах, з якими стикаються українські моряки. Війна з боку росії призвела до того, що частина моряків втратила можливість виїжджати за межі країни для роботи на іноземних судах. Інша частина, яка на момент початку агресії росії знаходилася за кордоном, зі зрозумілих причин не повертається на батьківщину. Це створює додаткові фінансові труднощі для моряків та їхніх сімей.

«Попри виклики та всі труднощі, які нам приготував час, Профспілка продовжує постійно працювати на благо наших спілчан, – зазначив Олег Григорюк. – На самому початку війни, коли всі були в розгубленості та без впевненості у майбутньому, ПРМТУ за підтримки ITF Seafarers' Trust організувала 21 безкоштовний рейс до Румунії та 545 людей змогли виїхати у безпечне місце. У співпраці з ILO ми також змогли забезпечити проживання з харчуванням для біженців у Ізмаїльському інтернаціональному клубі моряків.

За ці два роки війни ПРМТУ надала матеріальну допомогу близько 6 000 морякам. Крім цього, наша Профспілка стала ексклюзивним партнером ISWAN, що дозволило додатково фінансово підтримати ще 480 моряків.

Ми активно залучаємо партнерів, колег та друзів зі всього світу, відчуваємо їхню солідарність та підтримку, за що дуже вдячні. Так, ETF передала для членів нашої Профспілки сотні кілограм благодійної допомоги, це – одяг, взуття, засоби гігієни, їжа. Трохи пізніше ITF та ETF об'єдналися у Solidarity Fund, щоб допомагати українським транспортникам – своїм членським організаціям. Ми передали 4500 наборів для моряків з продуктами, засобами гігієни, канцелярією для дітей, 1600 продуктових та гігієнічних наборів для працівників берегових організацій ПРМТУ. Зараз у нас проходить ще одна акція з нашої ініціативи: за сприянням ITF-ETF Solidarity Fund допомога у вигляді 1 500 продуктових наборів буде видана транспортникам, членам ПРМТУ.

Також ми отримали допомогу під час блекаутів: генератори, сонячні батареї, обігрівачі, портативні зарядні пристрої. Це дозволило забезпечити постійну роботу первинок ПРМТУ, щоб спілчани за потреби могли звертатися за допомогою.

За підтримки наших братів з профспілки SEKO (Швеція) було доставлено 550 продуктових наборів для плавскладу ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», наші друзі з німецької профспілки ver.di допомогли 600 сім'ям українських моряків та докерів у Німеччині. Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні. З ініціативи ПРМТУ, для них було придбано теплий одяг для портовиків Ізмаїльського та Ренійського портів.

Ще одним важливим досягненням стала співпраця з ITF Seafarers' Trust, в рамках якої курсанти ХДМА навчаються за кордоном у Литовській морській академії, також підтримку отримали курсанти НУ «ОМА».

І, звичайно, ми продовжили наші соціальні заходи для сімей моряків, які охопили близько 4 тисяч осіб.

Як бачите, наша робота не зупиняється ні на хвилину, далі тільки більше!»

Під час зустрічі Іне Марі Еріксен Сьорейде висловила щиру підтримку у нашій боротьбі та підкреслила важливість роботи ПРМТУ у такий важкий для країни час.

Більше новин з тегом #Учні

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!