SRI надає результати інноваційного дослідження

Міжнародна організація правового захисту моряків (Seafarers 'Rights International, SRI) опублікувала результати нового дослідження характеру і масштабів законодавства, що регулює правові відносини в сфері каботажних перевезень в світі.

Дослідження під назвою «Світові закони про каботажі» вперше об'єднало 91 державу-членів Організації Об'єднаних Націй, законодавства яких містять закони, що регулюють каботаж.

Дослідження представляє історію морського каботажу та простежує низку рудиментарних правових принципів. У звіті дослідження наводяться приклади різних визначень каботажу, які використовуються сьогодні на національному, регіональному та міжнародному рівнях, а також приклади обмежень і заборон іноземної участі у внутрішніх каботажних перевезеннях держави.

Дослідження було проведено SRI за дорученням Міжнародної федерації транспортників (ITF). Необхідно відзначити, що відсутність сучасного всеосяжного дослідження було серйозною перешкодою для продуманої розробки політики ITF в сфері каботажу.

Дослідження «Світові закони про каботажі» засноване на законодавстві і рекомендаціях, отриманих від професійних юридичних фірм 140 держав-членів ООН, багато з яких є учасниками незалежної мережі адвокатів SRI по всьому світу. Підкреслюється, що звіт про дослідження написаний юристами, але не для юристів - юридична термінологія і важкі громіздкі примітки були зведені до мінімуму.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!