ПРМТУ і EdMarine провели семінар для моряків

Сьогодні Профспілка робітників морського транспорту України спільно з освітнім проєктом для моряків EdMarine провели перший з двох запланованих семінарів.

Головна тема семінару - розгляд Конвенції про міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі 1972 (COLREG-72). Учасники заходу обговорили основні положення документа, а також розглянули найбільш часті причини зіткнення суден на прикладі ситуацій з морської практики.

Дана тема стала цікавою не тільки для діючих капітанів і старших помічників, а й для кадетів - майбутнього покоління старших офіцерів.

Дякуємо спікеру зустрічі - чинному моряку Дмитру Пархоменку за проведення даного семінару.

А попереду ще один день разом організованого заходу з EdMarine. Уже завтра чекаємо всіх бажаючих відвідати семінар з експлуатації сучасних суднових енергетичних установок.

Більше новин з тегом #Моряки

ITF повідомляє про тривожну кількість випадків залишення моряків на борту суден

У 2023 році ITF працювала зі 129 випадками покинутих суден.

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. Судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

Дякуємо за звернення!