Одеська морська академія святкує ювілей

Сьогодні в Національному університеті «Одеська морська академія» свято - день народження альма-матер десятків тисяч українських моряків.

В урочистому заході з цієї нагоди взяли участь Голова ПРМТУ Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк, які, до слова, є випускниками академії.

У своєму вітальному слові ректор НУ «ОМА» Михайло Міюсов зазначив: «Навчальний заклад давно і добре відомий у світовому морському суспільстві. Протягом всієї історії навчального закладу був забезпечений високий професіоналізм науково-педагогічного персоналу, стандарти освіти і практичної підготовки курсантів, які відповідають міжнародним і національним вимогам. Контингент курсантів і студентів академії з урахуванням структурних підрозділів становить близько 10 500 осіб, крім того, підвищення кваліфікації в університеті щорічно проходять тисячі моряків. Диплом випускника НУ «ОМА» надає широкі перспективи кар'єрного росту як на флоті, так і на березі, на підприємствах і в компаніях морської індустрії. Завдяки випускникам академії сьогодні Україна входить в п'ятірку лідерів за кількістю офіцерів на суднах світового торгового флоту».

В НУ «ОМА» функціонують дві первинні організації Профспілки робітників морського транспорту України - профком співробітників і профком курсантів.

«З Одеською морською академією нас пов'язують роки партнерства і дружби. Достойно пройшовши крізь шторми епох, ви зберегли і примножили науковий потенціал, підготували тисячі професіоналів різних спеціальностей для флоту, які мають найбільший попит на міжнародному ринку праці і які своїми трудовими звершеннями помножили честь і славу найстарішого морського навчального закладу, - зазначив у своєму виступі Михайло Кірєєв . - Адміністрація і первинні профспілкові організації співробітників і курсантів ПРМТУ намагаються створювати належні умови для роботи, навчання, побуту курсантів і викладачів, не забувають і ветеранів ВНЗ. У Одеській морській академії велике цікаве майбутнє: професіонали своєї справи поведуть за собою і передадуть свій великий досвід. Прийміть найкращі побажання міцного здоров'я, щастя, благополуччя і нових трудових звершень», - побажав Михайло Кірєєв.

За високий професіоналізм, багаторічну плідну співпрацю з ПРМТУ і в зв'язку з 75-річчям від дня заснування НУ «ОМА» Михайло Міюсов нагороджений почесним знаком Профспілки - «За розвиток соціального партнерства». Почесними грамотами ПРМТУ також були нагороджені представники профспілкового активу НУ «ОМА».

«Ми багато років співпрацюємо з Профспілкою робітників морського транспорту України. Сьогодні це дійсно авторитетна організація, у якій є голос, яку чують. Це дозволяє Україні, як морській державі, ще більше зміцнитися на міжнародному рівні», - підкреслив Михайло Міюсов.

ПРМТУ вітає всіх випускників, курсантів, співробітників і друзів університету з 75-річним ювілеєм НУ «ОМА»! Попутного вам вітру і сім футів під кілем!

Більше новин з тегом #Молодь

Посвячення в курсанти першокурсників ХДМА та ЛМА

Першокурсники Херсонської державної морської академії, які за підтримки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust навчаються у Клайпеді за програмою подвійного диплома, взяли участь в урочистій церемонії посвяти в курсанти Литовської морської академії.

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Можливість побудувати гідну майбутню кар'єру в морі з ПРМТУ

Першокурсники Херсонської державної морської академії, які навчаються в Литовській морській академії за підтримки ПРМТУ та ITF Seafarers' Trust отримали свої перші погони кадетів. Перед ними розгортаються можливості для професійного зростання, де кожен крок – це нове відкриття і виклики.

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Дякуємо за звернення!